IVT PremiumLine HQ

IVT PremiumLine HQ är utrustad med flera banbrytande funktioner som ger en lägre energiförbrukning utan att kompromissa med din bekvämlighet. Den patenterade styrningen som reglerar produktionen av varmvatten är ett exempel. IVT PremiumLine HQ har klassisk kompressorteknik och utrustad med smart teknik som gör att värmepumpen anpassar sig till det befintliga borrhålet eller kollektorn i marken vid jordvärme – perfekt för utbyte.

Lågenergiteknik sparar extra pengar

Värmepumpen är utrustad med dubbla a-klassade cirkulationspumpar. Tillsammans med den effektiva kylkretsen innebär det att du kan spara över 2.000 kronor extra varje år jämfört med värmepumpar utan lågenergi-teknik.

Effektivitet i toppklass

Kylkretsen med självreglerande lågenergi-cirkulationspumpar var en av flera innovationer som introducerades med IVT PremiumLine HQ. Resultatet är en värmepump med effektivitet i toppklass och som kan sänka dina värmekostnader med upp till 80 procent.

Enkelt att justera värmen

Värmepumpens styrsystem låter dig snabbt och enkelt göra de värmeinställningar du vill. Menyn ger dig en tydlig översikt över värmepumpens funktioner, driftstatus och besparing. Med ett fåtal knapptryckningar gör du dina inställningar.

Mer varmvatten för pengarna

AWS II är en patenterad funktion som anpassar värmepumpens varmvattenproduktion efter behovet. När du använder mycket varmvatten börjar värmepumpen producera nytt omgående, men när du använder mindre volymer avvaktar värmepumpen för att optimera produktionen. Det sparar både energi och pengar.

Fjärrstyr värmepumpen via smartphone

Med fjärrstyrningssystemet IVT Anywhere (tillbehör) styr du enkelt värmepumpen direkt i din smartphone. Alla användbara styrfunktioner finns integrerade i appen som du laddar ned direkt till din Android eller Iphone. För att kunna använda IVT Anywhere behöver din värmepump vara ansluten med IP-Gateway till internet via ditt nätverk.

Smartgrid Ready – arbetar hårdare när elen är billigare

Flera av IVTs värmepumpar är förberedda med Smartgrid. Det innebär att de kan kopplas direkt mot den nordiska elbörsen och anpassa sitt arbete efter elpriset. Under de tidiga morgontimmarna när de flesta fortfarande sover är till exempel efterfrågan på el betydligt lägre. Då är också elpriset billigare, vilket värmepumpen kan utnyttja. För att använda Smartgrid behöver du IVTs gateway IVT Anywhere med tillhörande App samt ett timprisavtal med din elleverantör. Gateway ingår i modellerna AirX 400 & Geo 500, till övriga kan den köpas som tillbehör.

Perfekt om du ska byta värmepump

IVT PremiumLine HQ är utrustad med smart teknik som gör att värmepumpen anpassar sig till det befintliga borrhålet eller kollektorn i marken vid jordvärme. Som en generell regel kan man säga att du som väljer att utnyttja befintliga förutsättningar får en uppvärmningskostnad som är minst lika låg som den du hade med din gamla berg/jordvärmepump. Men om du vill få ut maximal effekt av din investering behöver du oftast tilläggsborra alternativt förlänga kollektorn i marken. Våra återförsäljare hjälper dig med ett bra underlag att ta ett beslut utifrån, där du ser driftskostnad och investeringskostnad för de båda alternativen.

Våra andra berg-/jord-/sjövärmepumpar

IVT Geo 500

IVT Greenline HE

Offertförfrågan

14 + 8 =