För moderna hem i nordiskt klimat

IVT Aero 800 har en stilren inomhusdel som kompletterar modern skandinavisk design. Tack vare innedelens unika utformning blir luftspridningen mycket tyst och når extra långt vilket ger en jämn skön värme i hela huset, även när den nordiska vintern är som kallast.

En kraftfull värmepump som betalar sig snabbt

En luft/luftvärmepump är en investering som ger snabb avkastning och kan minska dina värmekostnader med upp till 50 procent. Den totala investeringskostnaden för en luft/luftvärmepump är låg jämfört med andra uppvärmningsalternativ, samtidigt som installationen är enkel och snabbt utförd utav våra specialutbildade och certifierade installatörer. Våra återförsäljare finns förresten över hela landet, hitta din närmaste här.

Aktiv luftrening – för din hälsa

Våra luft/luftvärmepumpar gör inte bara ditt hem varmt och skönt, de är även utrustade med den patenterade luftreningstekniken Ion Plasmacluster®. Reningsprocessen oskadliggör luftburna bakterier, virus, mögel och allergener. Tekniken, som även neutraliserar lukt från avgaser, tobaksrök och mögel, har vunnit många priser och fått erkännanden från flera allergiförbund världen över.

Varmare golv och värmespridning utan drag

IVT Aero 800 använder Coanda luftspridningsteknik, som bygger på logiken att varm luft stiger och kall luft sjunker. Den motoriserade luftriktaren sprider värmen på ett effektivt sätt, ner längs väggen och utmed golvet för att ge ett skönt inomhusklimat och varmare golv, helt utan obehagligt drag. När luftkonditioneringsläget är aktiverat riktar den istället den kalla luften upp och utmed taket.

Underhållsvärme håller ditt hus friskt

Våra luft/luftvärmepumpar har en funktion för underhållsvärme som standard. Den är särskilt användbar för dig som installerar värmepump i ett hus där du bor säsongsvis eller i garage och andra utrymmen som inte kräver normal rumstemperatur. Funktionen håller temperaturen på 10 grader så att råkylan hålls borta och gör att du undviker problem med fukt och mögel.

Härlig kyla under varma högtryck

Precis som din luft/luftvärmepump kan ge värme, kan du ställa in den för att blåsa svalkande kyla under varma sommardagar. Och faktum är att det inte är särskilt dyrt alls. En luft/luftvärmepump förbrukar ungefär 1 kW per timme i kylläge. Med ett elpris på en krona per kWh betyder det att kostnaden för att hålla en skön temperatur inne blir 24 kronor per dygn. 

Rätt värme ökar din besparing

Den inverterstyrda kompressorn i IVT Aero 800 ser till att effekten hela tiden anpassas efter husets värmebehov. Kontinuerlig drift, utan start och stopp, ger en energisnål effekt som ökar din besparing, ger en lägre ljudnivå och förlänger värmepumpens livslängd. Ytterligare en funktion som gör värmepumpen mer driftsäker och ökar livslängden är den effektiva avfrostningstekniken Hot Pipe, med högeffektiv trågvärmare.

Våra andra Luft / luftvärmepumpar

IVT Aero 600

IVT Aero 900

IVT Aero 800-1

Offertförfrågan

14 + 11 =