En luft/luftvärmepump för större villor

IVT Aero 900 är särskilt utvecklad för att värma större hus. Både ute- och innedelen har något större mått än våra andra luft/luftvärmepumpar för att producera mer värme och sprida den över större ytor. Aero 900 är energiklassad A+++, vilket innebär att den är högpresterande samtidigt som den är snäll mot både plånbok och miljö.

Toppbetyg i EU:s energiklassificering

Aero 900 klarar de höga kraven för att få energiklassificeringen A+++ för sin värmedrift, och A+++ för kyldrift. Sedan 2015 innebär EU:s regelverk att alla värmepumpar måste energimärkas. För att du enkelt ska kunna avgöra hur bra en värmepump är finns en betygsättning från A upp till A+++. Eftersom värmepumpar räknas som en förnyelsebar energikälla får produkter med lägre klass än A inte säljas. Bara de allra effektivaste värmepumparna, som IVT Aero 900 och IVT Aero 800, får den högsta energiklassificeringen. Bra för både plånbok och miljö.

Tyst och jämn värmespridning

För att klara att värma större hus krävs inte bara en större värmeproduktion. Fläkten måste också klara att sprida värmen över större ytor. Därför har innedelen hos IVT Aero 900 en unik konstruktion som kapslar in ljudet och gör värmepumpen mycket tyst, samtidigt som luften når längre och ger en jämn värme i hela huset.

Skönare värme & lägre kostnader med inverterteknik

Invertertekniken i IVT Aero 900 innebär att värmepumpen hela tiden anpassar sitt arbete efter husets värmebehov. När det är varmt ute sjunker varvtalet och när det blir kallare arbetar värmepumpen hårdare för att hålla en jämn temperatur inomhus. Den här driften, utan start och stopp, sparar mer pengar, ger en lägre ljudnivå och sliter samtidigt mindre på värmepumpens delar, vilket ökar livslängden. Tryggt, varmt och skönt – i många år.

Härlig kyla under varma högtryck

Precis som din luft/luftvärmepump kan ge värme, kan du ställa in den för att blåsa svalkande kyla under varma sommardagar. Och faktum är att det inte är särskilt dyrt alls. En luft/luftvärmepump förbrukar ungefär 1 kW per timme i kylläge. Med ett elpris på en krona per kWh betyder det att kostnaden för att hålla en skön temperatur inne blir 24 kronor per dygn. 

Effektiv och säker

Den effektiva konstruktionen hos värmepumpar från IVT gör att de bibehåller sin höga kapacitet även vid riktigt låga vintertemperaturer. Avfrostningstekniken Hot Pipe gör värmepumpen mer driftsäker och ökar dessutom livslängden.

Våra andra Luft / luftvärmepumpar

IVT Aero 600

IVT Aero 800

IVT Aero 800-1

Offertförfrågan

4 + 7 =